Thursday, 18 July 2013

Officially Anak Dara


Assalamualaikum

Selasa lepas bersamaan 16 Julai 2013, Aisyah diiktiraf sebagai anak dara apabila berjaya disunatkan oleh seorang doktor di Poliklinik Bio-Sucinas, Johor. Hihi.

Kisahnya bermula begini...
(takde lah kisah apa pun, saja buat gempak)

Sebenarnya dah lama nak sunatkan Aisyah, tapi tak berkesempatan je. Sampailah dia nak masuk 6 bulan, baru sunat. Orang tua-tua kata dalam 3 bulan dah boleh sunat. So Aisyah ni kira terlewat sikit lah. 

Pagi Selasa tu bawa Aisyah buat monthly check-up kat Klinik Kesihatan Kempas. Sementara menunggu nombor dipanggil, Aisyah tunjukkan skill lakonan yang dia ada. Biarkan dalam stroller, ehek ehek, daddy angkat bawa keluar stroller, amboi senyum gembira terukir di bintang. Ha nampak tak lakonan dia? Kat gambar ni tak nampak sebab dia punye senyuman limited edition (budak susah senyum). 





Nampak tak jerawat cilik Aisyah kat dahi tu? Minah ni memang selalu dapat jerawat@bintat kat dahi la, lengan la, kepala la. Binatang apa ntah yang gigit dia. Tu belum campur calar balar di muka akibat cakaran tangan sendiri. Hm so hasilnya, Aisyah akan nampak comot dan nampak seperti mummy dia tak pandai jaga anak :(
Selesai check-up dalam pukul 11 pagi terus ajak suami uruskan sunat Aisyah. Sementara nak menunggu nama dipanggil, Aisyah tidur dengan lenanya dipangkuan mummy. 


Menguap
Tidur
Dan tidur


Bila dah sampai turn Aisyah, dia terjaga la bila masuk bilik Dr tu. Mulanya dia ok jek. Bila Dr dan pembantu Dr pegang dia, dia start menangis menjerit-jerit. Tangisan yang tidak pernah dia tunjukkan di mana-mana. Special edition lah kononnya. Haha. Mummy dah cuak time tu. Tu yang tak sempat nak snap gambar. Mummy tak tengok pun pe yang Dr buat kat bawah tu sebab sibuk menenangkan si anak. Lama-lama mummy yang nak menangis sekali :'(
Masih tenang
Ubatan yang diterima


Selesai sudah kisah sunat Aisyah. So Aisyah officially jadi anak dara. Semoga Aisyah menjadi anak dara yang sentiasa menjaga maruah diri. Amin.

*Doakan Aisyah sihat ye, dia demam sikit, selesema dan batuk.

Terima kasih.


No comments: