Wednesday, 30 April 2014

Luahan Perasaan

Assalamualaikum

Hai semua.
Entry kali ini entry throwback lagi. Hm tak de modal nak story apa sebenarnya.

Kisah cukur rambut Aisyah.
Sebelum Aisyah lahir lagi Bella berharap dapat cukup kan 7x cukur rambut Aisyah.
Dah lama dah berhasrat macam tu.
Sebelum kahwin lagi.
Dengar nya insyaallah anak mudah menghafal.
Ustazah dulu beritahu lah.
Tak tahu lah benda betul ke tidak tapi Bella macam yakin.
Even benda tu tak betul, Bella rasa rambut yang kerap dicukur akan lebih sihat dan cantik.

Tapi ada yang menentang.
Ada juga yang menyalahkan sekarang.
Dia kata rambut Aisyah nipis sebab Bella kerap cukur dulu.
Hamboi. Sakit hati pulak tite. Hihi.
Anak kita biarlah kita nak corakkan macam mana.

Rasanya takde kaitan kot.
Sekarang ni rambut Aisyah nampak normal.
Tak tebal, tak nipis. 
Satu lagi Bella rasa baby lebih selesa sebab baby selalu baring.
Jadi kurang berpeluh belakang kepala dia.
Tambahan nampak comel.


Rambut pertama Aisyah

Cukur kali pertama by daddy

Aisyah botak buat pertama kali

Hm tapi apa yang Bella harapkan tak kesampaian.
Dapat cukur 4 kali je rasanya.
Sebab Bella tak berani nak cukur sendiri.
Nak tunggu suami sometimes dia busy.
Nak tunggu dia free, lama-lama Aisyah dah besar.
Bila dah besar, susah nak cukur sebab dia dah pandai bergerak banyak.
Ha gitu lah kisahnya.
Anak kedua Insyaallah still dengan niat yang sama.
Lantak apa orang nak kata.
Kalau botak sampai bila-bila pun dia anak saya.
Bukan anak awak!

Sekian.
Terima kasih.

1 comment:

KaLer HiDup MaMa said...

k.lin dulu pn ada niat nk buat cmtu. .tp ramai yg menentang.kecewa jgk lh sbb smpai dh 2 ank msih xbrjaya buat. .